Spelregels

1: Footgolf wordt gespeeld over ludieke holes. De winnaar van de wedstrijd is de speler die de minste schoten nodig heeft gehad over het gehele parcours inclusief de strafschoten.

 

Voorrondes: De (aantal) beste spelers van elke voorronde gaan door naar kwartfinale, de halve finale en finaleronde.

 

Bij gelijke stand wordt er een Kaart-playoff gehouden. Dat houdt in: de beste score over de laatste 6 holes (hole 4 t/m 9) geven de doorslag. Is ook die score gelijk dan geeft de score over de laatste 3 holes (hole 7,8 en 9) de doorslag.

 

2: Elke speler wordt geacht tussen de 2 teemarkers af te trappen. Hulpmiddelen zijn daarbij niet toegestaan.

 

3: Elke speler is verplicht de bal te trappen. De voet op de bal zetten en duwen/schuiven is toegestaan.

 

4: Bij een onspeelbare bal loopt de speler een strafschot op en is hij verplicht om terug te gaan naar de plaats, vanwaar hij de laatste trap heeft gespeeld. Een bal die buiten het terrein beland, geeft 1 strafschot en moet verplicht worden gespeeld van de plaats vanwaar hij de laatste trap heeft gespeeld.

 

5: Elke speler is verplicht de door de flight manager aangegeven obstakels/hindernissen/ doelen te benutten. Bij het ontwijken volgt diskwalificatie.

 

6: In geval van twijfel, is de uitspraak van de wedstrijdleiding bepalend.

 

7: Voor elke hole staat een maximale score van 10 schoten. Lukt het niet binnen de maximale score, dan tel je er 1 extra schot bij op. Dus een maximale score van 10 is 11 schoten schrijven.

 

Met uitzondering van de holes met het autowrak en de kratjes, waarbij er een maximale score van 5 is en 6 schoten geschreven dient te worden.

IK WIL MIJN TEAM INSCHRIJVEN